Izjava načelnika PU Osječko – baranjske županije

Izjava načelnika PU Osječko - baranjske županije – Veljko Kajtazi

Čestitka za Uskrs po julijanskom kalendaru
14. travnja 2012.
Polaganje vijenca na grobnicu Kasuma Cane
23. travnja 2012.

Teško je stalno se braniti od napadaja ljudi koji svojim blago rečeno, nesmotrenim izjavama narušavaju dosadašnji trud romske populacije na uspostavi mirnog i skladnog suživota sa romskom zajednicom na teritoriji Osječko – baranjske županije.

Najlakše je optužiti Rome, a uz to ne pružiti nikakav konkretan dokaz. Možda gospodin načelnik PU Osječko – baranjske županije ima namjeru za potrebe svoje policijske postaje naručiti “brže i bolje” kampere kako bi uhvatio ove Rome, ja ne znam, ali sam siguran da je puno pametnije da je prije ovako grubo izrečene optužbe na račun Roma, ako ne mene kao saborskog zastupnika i predstavnika Roma, onda barem predstavnike Roma na teritoriji Osječko – baransjke županije, pitao za mišljenje i potražio pomoć u rješavanju ovog i sličnih problema.

Ja sam osobno obišao skoro cijelu županiju i bio sam i u Belom Manastiru i u Belišću, Našicama, Osijeku, Valpovu, posjetio sam općine Dardu, Jagodnjak, Kneževe Vinograde i Petlovac i susreo se ne samo sa Romima i vođama Roma iz ovoga kraja nego i sa predstavnicima društveno – političkih zajednica koje djeluju u svim ovim mjestima od gradonačelnika, predsjednika općina pa do predstavnika i policijske uprave i nitko od njih nije tako direktno i otvoreno optužio Rome za probleme koji nastaju u kriminalnim radnjama i još to uz naglasio da je riješenje problema da ih se potjera sa terena.

Ljude koji izriču ovakve i slične tvrdnje, na ovako visokim pozicijama, ja bih onda mogao nazvati raspirivačima mržnje i segregacije i u krajnjoj liniji poticateljima holokausta.

Romi nisu leglo kriminala, Romi nisu leglo lopova i prevaranata da ih se može ovako paušalno i krajnje nesmotreno optužiti za probleme u Osječko – baranjskoj županiji.

Iz svakog pojedinca, nalazi se njegovo ime i prezime i svaki pojedinac ima svoje ime i prezime, a iz usta gospodina načelnika PU Osječko – baranjske, izašlo je ime i prezime: svih Roma. I to je sramota i to je velika šteta nanesena romskoj zajednici

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *