Posjeta Međimurskoj Županiji

Posjeta Međimurskoj Županiji – Veljko Kajtazi

Izvješće Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu o Prijedlogu zaključka o potpori međunarodnoj inicijativi o ustanovljenju 5. studenoga Svjetskim danom romskog jezika, predlagatelja kluba zastupnika
18. svibnja 2012.
Seminar NACIONALNE MANJINE U DEMOKRATSKIM DRUŠTVIMA
22. svibnja 2012.

Danas smo zajedno sa ministrom rada i mirovinskog sustava gospodinom Mirandom Mrsićem pčosjetili Međimursku županiju.

U okviru posjeta obišli smo Čakovec i susreli se sa županom Međimurske županije gospodinom Ivanom Perhočom.

Ministar Mirando Mrsić, upoznao se sa radom u Zavodu za zapošljavanje i predstavio projekt sezonskog zapošljavanja i knjižice sezonskog radnika u koju bi se upisivao radni staž, plaćeni porezi i doprinosi.

U sklopu posjeta Međimurskoj županiji uz gospodina ministra u ekipi su bili i saborski zastupnik Veljko Kajtazi i njegov pomoćnik gospodin Nedeljko Bjelajac. Prilikom susreta sa Romima ministar je naglasio da se do sada ovoj nacionalnoj manjini pomagalo deklarativno i bez većih rezultata. U tijeku je osmišljavanje programa koji bi trebao koordinirati obrazovanje i zapošljavanje Roma. Najavljena je i kontrola socijalnih davanja, kako bi se znalo tko sve i iz kojih izvora i u kojoj količini dobija pomoć. Također će se zakonski urediti da socijalni transferi mogu biti odrađeni i preko društveno korisnog rada.

Više informacija o ovom događaju možete dobiti na sljedećim stranicama.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *