Susret Roma i predstavnika Tajništva Desetljeća za uključivanje Roma iz Budimpšte u organizaciji vladinog Ureda

Susret Roma i predstavnika Tajništva Desetljeća za uključivanje Roma iz Budimpšte u organizaciji vladinog Ureda – Veljko Kajtazi

Desetljeće ili Dekada za uključivanje Roma i njena važnost za Rome u RH
31. svibnja 2012.
Posjeta predstavnica tajništva Decade of Roma Inclusion
31. svibnja 2012.

Ured za ljudska prava i nacionalne manjine Vlade Republike Hrvatske danas je organizirao susret sa predstavnicima Tajništva Dekade za uključivanje Roma iz Budimpešte.

Među predstavnicima Roma iz Hrvatske bili su uz saborskog zastupnika gospodina Veljka Kajtazija pozvani i predsjednici vijeća i predstavnici romske nacionalne manjine po županijma i predstavnici 15 romskih udruga. Poziv udrugama uključio je, po prvi put, i krovnu udrugu Centar za provedbu integacije u EU koji okuplja 58 udruga Roma na teritoriju RH, i koji je u svoju delegaciju uključio više predstavnika udruga članica Centra koji su dali značajan doprinos raspravi.

U izlaganjima koje su iznjeli pozvani predstavnici romskih vijeća i udruga, predstavnici  Tajništva Dekade i Ureda za ljudska prava i nacionalne manjine, mogli su čuti koji su osnovni problemi sa kojima se susreću Romi u RH te što se od Dekade očekuje.  Raspravljajući o prioritetima Hrvatske u predsjedanju Dekade, većina prisunih je podržala zajednički prijedlog saborskog zastupnika i svih županijskih vijeća i predstavnika romske nacionalne manjine u RH te ga dopunili konkretnim prijedlozima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *