Posjeta Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta

Posjeta Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta – Veljko Kajtazi

Novo sutra za romsku zajednicu – Đurđevac
1. lipnja 2012.
Susret sa povjerenikom njemačke vlade za iseljenike i nacionalne manjine
5. lipnja 2012.

Danas je u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta održan sastanak između zamjenice ministra Marije Lugarić i saborskog zastupnika Veljka Kajtazija. Sastanku su prisustvovali i predsjednici dviju udruga koje aktivno djeluju na području predškolskog obrazovanja za Rome, Josip Balog i Stevo Đurđević.

Na sastanku je bilo riječi o svim segmentima obrazovanja, od predškolskog do visokog obrazovanja i obrazovanja odraslih. Posebice je bilo naglašeno područje predškolskog obrazovanja te su Josip Balog i Stevo Đurđević ukratko predstavili predškolske programe za djecu pripadnike romske manjine koje vode u Međimurju i Bjelovaru. Podsjetili su zamjenicu ministra na važnost romskih asistenata u odgoju i obrazovanju te o potrebi njihovog zapošljavanja u odgojno – obrazovnim ustanovama.

Zamjenica ministra Marija Lugarić izrazila je načelnu podršku ministarstva kvalitetnim obrazovanim programima na izvan institucionalnoj razini, pa tako i onima koje provode romske udruge te je naglasila kako ministarstvo, unatoč tome što je uslijed ekonomske krize bilo prislijeno smanjiti iznose financiranja mnogih drugih aktivnosti, nije smanjilo iznos novčanih sredstava za aktivnosti koje su usmjerene na romsku nacionalnu manjinu.

Saborski zastupnik Kajtazi rekao je kako Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta smatra jednom od najvažnijih institucija s kojom Romi surađuju te da očekuje redovitu komunikaciju s predstavnicima ministarstva kako bi se kontinuirano radilo na poboljšanju obrazovnog statusa pripadnika romske nacionalne manjine u Hrvatskoj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *