Posjeta Sisačkom romskom naselju Capraške Poljane

Posjeta Sisačkom romskom naselju Capraške Poljane – Veljko Kajtazi

Posjeta Puli
29. lipnja 2012.
Posjet romskom naselju Palanjek
30. lipnja 2012.

U sklopu priprema za posjet gradu Sisku i gospodinu gradonačelniku Darku Pintariću koji zauzet silnim obvezama nikako da nađe malo vremena i za Rome, odlučili smo obići romska naselja u užoj okolici Siska kako bi smo se pobliže upoznali sa problemima Roma sa  kojima se susreću u svakodnevnom životu.

Brojni problemi sa kojima se bore žitelji ovog naselja prezentirani su nam prilikom posjeta romskom naselju u Capraškim Poljanama, kojom prilikom smo se susreli i sa predstavnicima Vijeća RNM Sisčako – Moslavačke županije i grada Siska koji žive u istom naselju.

Kao i prilikom dosadašnjih obilazaka Roma diljem Hrvatske istaknuti su problemi legalizacije objekata, katastrofalne situacije komunalne infrastrukture, nezaposlenosti, slabog imovinskog stanja, školovanja i odgoja djece, predškolskog obrazovanja, statusnih pitanja i još mnogo toga što muči romsku zajednicu.

Saborski zastupnik iznio je okupljenim članovima romske zajednice svoje ideje i planove kako riješiti ove godinama nakupljane probleme. Napomenuo je potrebu jedinstva romske zajednice jer samo na taj način Romi mogu ostvariti svoja prava. Za ove svoje ideje saborski zastupnik dobio je jedinstvenu podršku prisutnih članova romske zajednice.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *