Završne pripreme za Međunarodni dan sjećanja na romske žrtve holokausta

Završne pripreme za Međunarodni dan sjećanja na romske žrtve holokausta – Veljko Kajtazi

Posjet Međimurju
26. srpnja 2012.
MEĐUNRODNI DAN SJEĆANJA NA ROMSKE ŽRTVE HOLOKAUSTA
1. kolovoza 2012.

Danas je Organizacijski odbor za obilježavanje Međunarodnog dana sjećanja na romske žrtve holokausta izvršio posljednje pripreme u vezi ove manifestacije.

Nakon razgovora sa predstavnicima SP Jasenovac na kojem se priključio i zamjenik ministrice kulture, gospodin Berislav Šipuš, ravnateljica Javne ustanove spomen područje Jasenovac, gospođa Nataša Jovičić, dala nam je podršku u nastojanjima da se ova menifestacija obilježi na dostojanstveni način.

Prilikom razgovora, usklađeni su zadnji detalji skore komemoracije te je obećana puna pomoć u realizaciji manifestacije.

 

Kao pravi domaćin ove male općine, posjetili smo nakon toga i načelnicu općine, gospođu Mariju Mačković i još jednom zahvalili na svemu što je poduzela kako bi nam pomogla  u organizaciji Međunarodnog dana sjećanja na romske žrtve holokausta.

Nakon obilaska ovih dviju institucija, ostalo je još da se u gradu Novska još jednom dogovorimo o organizaciji zakuske koja je predviđena nakon komemoracije na Romskom groblju Uštica.

Vjerujemo da ćemo 02.08. na području SC Jasenovac – Romsko groblje Uštica, a nakon toga u gradu Novska dostojanstveno obilježiti ovaj veliki događaj: Međunarodni dan sjećanja na romske žrtve holokausta.

Cijenjeni sunarodnjaci, dragi gosti i prijatelji dobro nam došli 02.08.2012. godine na komemoraciju na Roomsko groblje Uštica – SC Jasenovac.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *