Posjet Ministarstvu Unutarnjih Poslova

Posjet Ministarstvu Unutarnjih Poslova – Veljko Kajtazi

Posjet Austrijske asocijacije EUROPEAN NEIGHBOURS
4. listopada 2012.
Susret sa potpredsjednikom Vlade RH i predsjednikom Povjerenstva za praćenje Nacionalnog programa za Rome g. Nevenom Mimicom
11. listopada 2012.

Danas smo se u Ministarstvu Unutarnjih Poslova susreli sa zamjenikom ministra gospodinom Evelinom Tonkovićem.

Ovaj sastanak je nastavak niza susreta i dogovora koje smo imali sa predstavnicima MUP-a, a na ovom smo konkretno razgovarali o mogućnostima zapošljavanja pripadnika romske nacionalne manjine u RH u administraciju MUP-a kao i o mogućnostima školovanja na Policijskoj akademiji.  Nadalje,  razgovaralo se i o problemima Roma koji se odnose na naše Ministarstvo, primjerice  o sankcioniranju Roma vezano za skupljanje sekundarnih sirovina te  o statusnim pitanjima Roma. U tom kontekstu, g.  Kajtazi je zamolio da se zaduži jedna kontakt-osoba unutar sustava radi rješavanja statusnih pitanja Roma u Hrvatskoj. Također je bilo razgovora i o mogućnostima da se u većim romskim naseljima rasporedi po jedan kontakt policajac.

Ovom sastanku, nazočili su: pomoćnik tajnika Kabineta Ivan Meštrović te pomoćnik ministra za materijalno financijske poslove Nebojša Kirigin, a sa gospodinom Kajtazijem bio je prisutan i njegov pomoćnik gospodin Nedeljko Bjelajac.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *