SASTANAK U MINISTARSTVU REGIONALNOG RAZVOJA I FONDOVA EU

SASTANAK U MINISTARSTVU REGIONALNOG RAZVOJA I FONDOVA EU – Veljko Kajtazi

OBILAZAK HRVATSKE ŠKOLE U PEČUHU
4. ožujka 2013.
SASTANAK U MUNISTARSTVU UNUTARNJIH POSLOVA
6. ožujka 2013.

Danas je u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU održan sastanak sa zamjenikom ministra gospodinom Jakšom Puljizom.

Tema razgovora bila je legalizacija romskih naselja i objekata. Saborski zastupnik inicirao je mogućnost pripomoći ovog ministarstva romskoj zajednici u legalizaciji bespravno izgrađenih objekata. Upoznao je zamjenika ministra da romska zajednica po popisu stanovništva iz 2011. godine ima oko 18.000 ljudi, a da ima oko 3500 – 4000 objekata koje treba legalizirati. On želi pomoći romskoj zajednici kao socijalno najosjetljivijoj grupaciji u Hrvatskoj i zato traži financijsku potporu institucija.

Zamjenik Puljiz, potvrdio je saznanja o romskoj zajednici i pohvalio nastojanja saborskog zastupnika u iznalaženju sredstava. Za sada Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU ne raspolaže nekim rezervama, ali predlaže da g. Kajtazi ovakvu inicijativu predloži svim ministarstvima i Vladi RH što bi u konačnici mogao biti pun pogodak. Saborski zastupnik je naglasio d aje to već napravio i da očekuje odgovore.

Kroz sastanak je dogovorena inicijativa o sastanku na ministarskom nivou u Vladi RH sa temom legalizacije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *