Sastanak sa predstavnicima ostalih 11 nacionalnih manjina

Sastanak sa predstavnicima ostalih 11 nacionalnih manjina – Veljko Kajtazi

Dan Sabor RH
29. svibnja 2013.
Hitni sastanak sa Kineskim veleposlanstvom
3. lipnja 2013.

Saborski zastupnik Veljko Kajtazi, susreo se danas sa predstavnicima ostalih 11 nacionalnih manjina (osim Romske).

Sastanku su prisustvovali predstavnici Rusinske nacionalne manjine, gospodin Jokaim Pavlović, predstavnica Njemačke i Austrijske nacionalne manjine, gospođa Jasminka Pettir, predstavnica Poljske nacionalne manjine Walentina Lončarić i predstavnica Ruske nacionalne manjine gospođa Elena Ćorko Pilić.

Gospodin Veljko Kajtazi, upoznao je prisutne sa činjenicom da je na sastanak pozvao sve predstavnike, ali je isto tako činjenica da se nitko od pozvanih nije odazvao ovom sastanku. Možda je greška i bila u tome što se sastanak održava dan prije praznika, pa su mnogi već otišli na odmor, ali nije zanemariva činjenica da smo se barem prije ovog sastanka sa svima čuli putem telefona i e-mail i da su svi iskazali zadovoljstvo sa dosadašnjom suradnjom.

U svakom slučaju, suradnja sa svim nacionalnim manjina je vrlo dobra. Kontakti sa veleposlanstvima zemalja iz koje nam dolaze ove nacionalne manjine su više nego dobri. Posebno je istaknuta suradnja sa Ruskim i Austrijskim veleposlanicima, ali samo zbog toga što ova veleposlanstva i njihovi članovi aktivno sudjeluju u svim dogovorima, bilo da se radi o obilježavanjima i učešću u rješavanju problema ovih nacionalnih manjina, bilo da daju punu podršku svim aktivnostima koje provodi gospodin Kajtazi. Suradnja sa ovim veleposlanstvima samo je primjer koji je istaknut, ali je naglašeno da i sva ostala veleposlanstva brinu i daju nesebičnu podršku u radu zastupnika.

Ovaj susret iskorišten je da se pokrenu neka od važnih pitanja za nacionalne manjine od statusnih pitanja, organiziranja zajedničkih aktivnosti, detalja o susretima u budućem periodu. Pokrenuta su i pitanja učešća u realizaciji monografije o Batini, organizaciji kampa mladih pripadnika svih nacionalnih manjina na jednom mjestu, posjeta Vukovaru i Starom Petrovom Selu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *