POSJET KOPRIVNIČKO – KRIŽEVAČKOJ ŽUPANIJI, NASELJE DRNJE

POSJET KOPRIVNIČKO - KRIŽEVAČKOJ ŽUPANIJI, NASELJE DRNJE – Veljko Kajtazi

POSJET KOPRIVNIČKO – KRIŽEVAČKOJ ŽUPANIJI, NASELJE HERŠIN
16. lipnja 2013.
POSJET KOPRIVNIČKO – KRIŽEVAČKOJ ŽUPANIJI, NASELJE STISKA
16. lipnja 2013.

Romsko naselje Drnje spada u jedno od onih naselja do kojih se treba dugo voziti izlokanim cestama kroz gustiše i šumske puteljke. Broji oko 60 stanovnika smještenih u 20-tak kuća. Podignuto je na tri privatne čestice i cijelom selu prijeti deložacija zbog ovoga i ako je na ovim prostorima od sredine prošlog stoljeća.

Osnovni problem ovog naselja je prevelika udaljenost od javnih cesta i puteva. Djeci treba dugo da dođu do škole i ako su sva djeca iz naselja polaznici škole. Ovdje se ukazalo i na problema da djeca često odu ujutro, a vrate se kasno navečer iz škole. Djeca po cijeli dan ništa ne jedu jer u školi nemaju topli obrok, a roditelji ga ne mogu platiti. Cijelo selo živi od socijalne pomoći i roditelji jedva spajaju kraj sa krajem. Posla nema niti putem javnih radova, naglasili su u ovom naselju. I pored straih kuća koje se jedva drže na temeljima, naselje je uredno i čisto. U centru naselja imaju pumpu za vodu koju su ogradili i oko koje se brinu.

Osim legalizacije, saborski zastupnik obećao je da će učiniti sve ne bi li se stanovnicima ovog naselja osigurao autobus za prijevoz djece u školu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *