POSJET POLICIJSKOJ POSTAJI ĐURĐEVAC

POSJET POLICIJSKOJ POSTAJI ĐURĐEVAC – Veljko Kajtazi

POSJET KOPRIVNIČKO – KRIŽEVAČKOJ ŽUPANIJI, NASELJE STISKA
16. lipnja 2013.
KRAJNJI ROK ZA PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA LEGALIZACIJU
20. lipnja 2013.

U sklopu posjete Koprivničko – križevačkoj županiji, gospodin Veljko Kajtazi, susreo se danas sa djelatnicima policije koji djeluju na ovom području.

Osnovni cilj današnjeg posjete ovoj županiji, zapravo je učešće u preventivnoj aktivnosti Policijske postaje Đurđevac s Udrugom “Korak po korak”. Ova akcija odvijala se u naselju Stiska u Đurđevcu, a cilje je bio da se preventivnom aktivnošću, policija predstavi romskoj populaciji kao prijatelj i suradnik u socijalizaciji te prezentira rad policijskih službenika kod primjene zakonskih odredbi Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, štetnosti alkohola te prevenciji u sklopu akcije “Manje oružja, manje tragedije”, te da mještane naselja Stiska potakne na dobrovoljnu predaju minsko – eksplozivnih sredstava.

U policijskoj postaji u Đurđevcu primili su nas načelnik PP Đurđevac, gospodin Krunoslav Karas, te načelnik policije Koprivničko – križevačke županije gospodin Darko Rep. Sa njima su bili i njihovi suradnici koji su učestvovali u današnjoj aktivnosti, gospođa Spomenka Stankić Kovačev koja je održala predavanje na temu nasilja u obitelji i prevencije te štetnosti alkohola i gospodin Marinko Petreković, stručnjak specijaliziran za minsko-eksplozivna sredstva.

U pratnji saborskog zastupnika nalazili su se i njegov suradnici:

  • gospodin Muhamed Zahirović iz Zagreba, predsjednik Udruge “MADARA – NE BOJ SE”;
  • gospodin Franjo Horvat iz Molva, predsjednik VRNM Koprivničko – križavačke županije;
  • gospodin Martin Oršuš, predstavnik naselja Stiska u Đurđevcu;
  • gospodin Branko Balog iz Đurđevca;
  • gospodin Martin Oršuš iz Peternaca i
  • gospodin Božo Oršuš iz Peternaca.

Ovakvi neformalni susreti, prvenstveno sa liderima koji vode Romsku zajednicu odlična su prilika da se u neposrednom i neformalnom razgovoru iznesu svi problemi bitni i za jednu i za drugu zajednicu. Dublje upoznavanje sa djelatnošću policijskih postaja na terenu na ovaj način dobivaju na značaju i upućeni su ljudima u koje zajednica vjeruje i ima povjerenja  sa ovakvom praksom treba nastaviti i dalje, naglasio je načelnik policije Koprivničko  križevačke županije, gospodin Darko Rep.

Sa njime se složio i gospodin Kruno Karas, načelnik PP Đurđevac, istaknuvši dobru suradnju sa  romskom zajednicom i njenim vođama na terenu, gospodinom Horvatom i gospodinom Oršušom iz Stiske.

Gospodin Horvat zahvalio je na pomoći koju policija pruža ovom prilikom te naglasio da će udruga Korak po korak, nastaviti sa ovakvom praksom i po ostalim naseljima, a koja smo danas imali priliku posjetiti i vidjeti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *