Peti nacionalni susret djetanika i suradnika u pastoralu Roma

Peti nacionalni susret djetanika i suradnika u pastoralu Roma – Veljko Kajtazi

Jednodnevni seminar Savjeta za nacionalne manjine
7. listopada 2013.
Posjeta Kutini
9. listopada 2013.

Danas je na Katoličkom Bogoslovnom Fakultetu u Đakovu, održan V. nacionalni susret djelatnika u pastoralu Roma.

Skup je otvorio mons. Đuro Hranić, nadbiskup đakovačko – osječki i predsjednik Odbora HBK za pastoral Roma. Mons. Hranić, zahvalio je ovom prilikom okupljenima i pozvao ih da kao i do sada sudjeluju u radu sa romskom nacionalnom manjinom te ulože dodatne napore da se integracija romske n/m odvija na obostrano zadovoljstvo.  Pohvalo je rad vjeroučitelja i poželio svima uspješan rad.

Na skupu su izlaganja imali, Kristina Čačić, dipl.teolog – vjeroučitelj iz Petrijanca, mr.sc. Jagoda Novak, zamjenica pučke pravobraniteljice, te gospodin Veljko Kajtazi zastupnik u Hrvatskom Saboru. Moderatori su bili prof.dr.sc. Neven Hrvatić, član Odbora HBK za pastoral Roma i Damir Slamek, povjerenik Varaždinske biskupije za pastoral Roma. Na susretima je sudjelovala i časna sestra Karolina, poznata po svom predanom i dugotrajnom radu sa romskom nacionalnom manjinom.

Po završetku skupa, dogovoreni su dalji koraci u pomoći koju treba pružiti romskoj n/m, kao i prijedlog da se zaključi sa ovoga skupa formuliraju u vidu pisanog traga na osnovu kojega će se dalje mjeriti rezultati koji se postižu u radu sa romskom nacionalnom manjinom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *