Svjetski dan romskog jezika, svečana sjednica na Filozofskom fakultetu

Svjetski dan romskog jezika, svečana sjednica na Filozofskom fakultetu – Veljko Kajtazi

Svjetski dan romskog jezika, obilazak Sabora RH
5. studenoga 2013.
Svjetski dan romskog jezika, kazališna predstava
5. studenoga 2013.

Danas je u dvorani VII Filozofskog Fakulteta u Zagrebu održana svečana sjednica povodom obilježavanja Svjetskog dana romskog jezika.

U nazočnosti velikog broja  gostiju iz društveno političkog života Hrvatske, sudjelovao je i veliki broj romskih predstavnika, te učesnici ovogodišnjeg Simpozija koji je održao u Zagrebu.

Povodom 5. godišnjice obilježavanja Svjetskog dana romskog jezika u Zagrebu, dodijeljeno je 10 plaketa institucijama i pojedincima koji su svojim radom i zalaganjem zadužili i pomogli u organizaciji ovog velikog jubileja.

Plakete sudobili: Ministarstvo Kulture Republike Hrvatske, Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske, Grad Zagreb, Filozofski fakultet u Zagrebu te Kazalište Lutaka Zagreb i pojedinci: GORAN BEUS RICHEMBERGH – saborski zastupnik iz Hrvatske, NEZDET MUSTAFA – ministar u Vladi Republike Makedonije, LJATIF DEMIR – profesor na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, GHEORGHE SARAU – profesor iz Rumunjske te NEDELJKO BJELAJAC – tajnik udruge UZOR “KALI SARA”.

Na Filozofskom Fakultetu, su također dodijeljene i jubilarne nagrade “FERENC SZTOJKA” – MEHMEDU SAĆIPU iz Srbije, te “ŠAIP JUSUF” – ANNI KOPTOVOJ iz Slovačke, za dugogodišnji rad na promociji i razvoju romskog jezika.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *