Posjeta PGP Sisak

Posjeta PGP Sisak – Veljko Kajtazi

Treći sastanak RIPO – Budimpešta, Mađarska
25. studenoga 2013.
Susret sa muftijom dr. Aziz ef. Hasanovićem
26. studenoga 2013.

Skori kraj godine obično znači svakodnevni rad u Hrvatskom saboru, a u takvoj situaciji jedino moguće mjesto za susret sa saborskim zastupnikom 12. nacionalnih manjina su prostorije Hrvatskog Sabora.

Projeket građanskih prava iz Siska jedan je od vrijednih civilnih udruga koja svojim radom i zalaganjem puno pomaže romskoj zajednici. Prilikom nedavnog susreta u Sisku, izrazili su želju da posjete Hrvatski Sabor, danas im je ta želja i ispunjena.

U prostorijama Hrvatskog Sabora, članove PGP-a i predstavnike Roma koji su bili sa njima u pratnji, primio je gospodin Veljko Kajtazi. Najviše je bilo riječi o problemima romske zajednice u Sisku pri komunikaciji sa Centrom za socijalnu skrb, zatim o legalizaciji romskih naselja, te UNDP paketu pomoći koji je osiguran za romsku zajednicu.

Saborski zastupnik pohvalno se izrazio o dosadašnjem djelovanju PGP te je zamolio predstavnike PGP da ga češće izvještavaju o aktivnostima koje provode kako bi sa svoje strane uzeo više učešća u ralizaciji i provođenju programa.

Sa članovima PGP Sisak u obilasku Hrvatskog Sabora sudjelovali su i gospoda Dragoljub Nikolić, predsjednik VRNM grad Siska i Stanoja Nikolić predsjednik VRNM Sisakčko – Moslavačke županije, iz naselja Capraške Poljane u Sisku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *