Posjet Osijeku i poljskoj nacionalnoj manjini

Posjet Osijeku i poljskoj nacionalnoj manjini – Veljko Kajtazi

Sastanak sa predstavnicima UNDP-a
20. ožujka 2014.
Konferencija “Komunikacija i osvješćivanje javnosti o problemima u romskoj zajednici”
25. ožujka 2014.

Saborski zastupnik Veljko Kajtazi u pratnju suradnika g. Branka Đurđevića, posjetio je danas grad Osijek.

U razgovorima u gradu Osijeku, sudjelovi su prvi savjetnik i konzul Republike Poljska u RH Janusza Lecha Tetere i gospođa Walentyna Lončarić, te g. Domagoj Hajduković, saborski zastupnik.

Tijekom radnog susreta s gradonačelnikom Ivanom Vrkićem i njegovim zamjenicima Denisom Ambrušem i Vladimirom Hamom, posebno je bilo riječi o aktivnosti vezanim uz romsko i poljsko stanovništvo na ovim područjima.

Osim predočene činjenice da Romi na području grada Osijeka usljed nedovoljne organiziranosti nisu realizirali svoje pravo i mogućnosti da imaju svog predstavnika, čak i Vijeće romske nacionalne manjine.
Poljski konzul ponajviše je govorio o privlačnosti Hrvatske kao turističkog odredišta Poljaka koji se ovdje uvijek rado vraćaju istražujući sve njene ljepote. Uz to, istaknuo je potporu radu relativno mladoj udruzi Poljaka u gradu Osijeku, Poljskoj udruzi Wisla, koja je gradonačelnika upoznala s problemom nedostatka prostora za svoj rad i provođenje planiranih aktivnosti. Gradonačelnik je svima zahvalio na posjetu te obećao, zajedno sa svojim suradnicima, razmotriti mogućnosti rješavanja istaknutih problema.

Nakon razgovora sa gradonačelnikom, saborski zastupnik g. Kajtazi, zajedno sa predstavnicima Poljske posjetio je prostorije udruge Wisla i zadržao se u kraćem razgovoru sa predstavnicima Poljske n/m.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *