Posjet Grubišnom Polju, naselje Stalovica

Posjet Grubišnom Polju, naselje Stalovica – Veljko Kajtazi

Dan Općine Veliki Grđevac
4. lipnja 2014.
Posjet općini Dežanovac
4. lipnja 2014.

Saborski zastupnik Veljko Kajtazi, obišao je naselje Stalovica pokraj Grubišnog Polja. U pratnji gospodina Kajtazija, obilasku se priključio i gospodin Vinko Horak, predsjednik udruge Roma Grubišno Polje.

Naselje Stalovica je u potpunosti legalizirano uz angažman saborskog zastupnika Kajtazija, ali se za par kuća još se moraju dopuniti neki dokumenti pa su žitelji ovog naselja zamolili gospodina Kajtazija da pomogne i pokuša ubrzati proces dobivanja svih dokumenata kako bi na osnovu njih mogli pokrenuti zahtjeve za obnovu i dogradu svojih kuća.

U naselju Stalovica, nedavno su uređeni odvodni kanali, ali ovaj posao nije napravljen kako treba jer kanali nisu dovoljno duboki pa svaka i najmanja kiša dovodi do plavljenja najnižih objekata u naselju.

Nekolicini mladih Roma koji su završili 3-ći razred srednjih škola i žele nastaviti daljnje školovanje, upućen je savjet kome i gdje da se obrate kako bi nastavili daljnje uspješno školovanje.

U naselju postoji interes za izgradnjom Doma i Vinko Horak, zamolio je gospodina Kajtazija da iznađe načina da se i u ovom naselju sagradi Dom.

I pored svih problema, radi se o urednom naselju koje ima vrlo dobre i kvalitetne kontakte sa lokalnom zajednicom za što je velika zasluga g. Vinka Horaka, ne samo u Grubišnom Polju nego i na području cijele Bjelovarsko bilogorske županije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *