Posjet općini Dežanovac

Posjet općini Dežanovac – Veljko Kajtazi

Posjet Grubišnom Polju, naselje Stalovica
4. lipnja 2014.
Susret sa predstavnicima Poljske nacionalne manjine
5. lipnja 2014.

Obilazak Bjelovarsko bilogorske županije, završen je posjetom obitelji Mihajlović u općini Dežanovac, grad Daruvar, već duboko u noć.

Ova obitelj već 14 godina živi u objektu koji su unajmili na privremeno korišćenje. Trošna kuća u kojoj žive i teški ekonomski uvjeti, doveli su do toga da obitelj nema više sredstava da plaća najam kuće, te ih vlasnik želi deložirati i prodati kuću i okućnicu. Cijena koju traže za ovu kuću, daleko premašuje novčane mogućnosti koje obitelj ima te im prijeti prisilno iseljenje. Obitelj Mihajlović izrazila je želju da nastavi živjeti u ovom kraju, ali lokalna samouprava ne pokazuje dovoljno razumijevanja za njihov problem.

U kontaktima sa socijalnim službama u općini, te gradu Daruvaru, nisu naišli na razumijevanje pa su zadnji spas vidjeli u kontaktu sa saborskim zastupnikom.

Kao i svaki puta, g. veljko Kajtazi uputio ih je na obavezu poštivanja redoslijeda u rješavanju problema, a obzirom da je sa njime bio i gospodin Vinko Horak, predstavnik Roma za ovo područije, dogovoreni su dalji koraci kako bi se iznašao pravilan i legalan način da se obitelji Mihajlović pomogne na obostrano zadovoljstvo. Gospodin Horak preuzeo je na sebe obvezu da detaljno izvijesti g. Kajtazija o svim mogućnostima vezanim uz lokalnu samoupravu, a saborski zastupnik pokušati će sa svoje strane da kroz kontakte pokuša pomoći ovoj obitelji.

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *