Posjet osnovnoj školi “Hugo Badalić” u Slavonskom Brodu

Posjet osnovnoj školi "Hugo Badalić" u Slavonskom Brodu – Veljko Kajtazi

Posjet Slavonskom Brodu i Učilištu “LIBAR”
15. rujna 2014.
Poplave u Medjimurskoj županiji
16. rujna 2014.

Saborski zastupnik Veljko Kajtazi, zajedno sa suradnicima, posjetio je danas Osnovnu školu “Hugo Badalić” u Slavonskom Brodu.

U razgovoru sa ravnateljicom ove škole, gospođom Irenom Čugura – Ćerić upoznat je sa aktivnostima koje ova škola, sa najvećim brojem polaznika iz redova romske nacionalne manjine, ima.

Ravnateljica škole zahvalila je gospodinu Kajtaziju i Romskom nacionalnom vijeću što je ovu školu uključilo u programe koji su omogućili da se zaposle romski pomagači u nastavi, pohvalila je dobru suradnju sa predstavnicima Roma u lokalnoj zajednici te naglasila da su ove godine uspjeli preko MZOiS osigurati dodatan broj sati za nastavu i učenje HR jezika. Spomenula je i problem velikog broja djece koja su ostala neupisana u srednje škole, a među njima i veći broj pripadnika romske nacionalne manjine.

Saborski zastupnik, pohvalno se izrazio o rezultatima koje je ova škola postigla u proteklom periodu, te naglasio da se povećan broj polaznika prvih razreda osnovne škole iz redova romske nacionalne manjine mora bolje iskoristiti te pozvao školu da organizira susrete roditelja iz redova romske i većinske populacije kako bi se u međusobnom razgovoru bolje upoznali i podijelili iskustva između sebe te se na taj način približili jedni drugima, a kako bi djeca bolje surađivala u školi.

Comments are closed.