Posjet Gradu Sisku i razgovor sa gradonačelnicom

Posjet Gradu Sisku i razgovor sa gradonačelnicom – Veljko Kajtazi

ROMI U HOLOKAUSTU predavanje u Bet Israel
19. veljače 2015.
Izvještaj o bilanci i prihodima
27. veljače 2015.

Saborski zastupnik Veljko Kajtazi posjetio je danas grad Sisak i susreo se sa gradonačelnicom gospođom Kristinom Ikić Baniček.

Tema razgovora bila je stanje u romskoj zajednici na području grada Siska te naredni planovi vezani za unapređenje života i rada romske populacije koja živi na ovom teritoriju.

Osim gradonačelnice, u razgovoru su sudjelovali i načelnik PU Sisačko – moslavačke, gospodin Mirko Rašić, te načelnik PU Sisak gospodin Predrag Fitnić, a sa romske strane u radu su sudjelovali gospoda Stanoje Nikolić, predsjednik VRNM Sisačko – moslavačke županije, Ranko Nikolić, predstavnik Roma iz Capraških Poljana, Agron Tahiri, predstavnik Roma grada Siska i gospodin Ismet Salihi, predstavnik Roma grada Siska.

Tema razgovora bila je legalizacija romskog naselja u Capraškim Poljanama, asfaltiranje ceste u istom naselju, medicinski kontejner za Capraške Poljane, mogućnosti gradnje društvenog doma u naselju Capraške Poljane, te ostali problemi sa kojima se susreću Romi iz grada Siska.

Nakon sastanka kod gradonačelnice, posjetili su i Centar za socijalnu skrb u Sisku te razgovarali sa ravnateljicom centra, gospođom Mirnom Marčec.

Comments are closed.