Posjet Crvenom križu i razgovor s izvršnim predsjednikom Robertom Marktom

Posjet Crvenom križu i razgovor s izvršnim predsjednikom Robertom Marktom – Veljko Kajtazi

Posjet Muzičkoj akademiji u Zagrebu
3. ožujka 2015.
Bugarski nacionalni dan
4. ožujka 2015.

Saborski zastupnik Veljko Kajtazi posjetio je danas Hrvatski Crveni križ te razgovarao s izvršnim predsjednikom ove organizacije Robertom Marktom i njegovim bliskim suradnicima.

Tema razgovora bila je pomoć ugroženim romskim naseljima kojima je hitno potrebna svaka vrsta pomoći.  Zastupnik Kajtazi je predsjednika ove organizacije i njegove suradnike pobliže upoznao s problemima s kojima se susreće na terenu te istaknuo potrebu veće suradnje Crvenog križa i romske zajednice s obzirom na konkretne slučajeve o kojima se raspravljalo.  Također je i pohvalio Crveni križ za njihov rad u poplavljenim područjima gdje je ostvarena dobra suradnja s romskom zajednicom.

Dogovoreni su daljnji koraci koje je potrebno poduzeti kako bi se suradnja konkretizirala, a dogovoren je i radni posjet zastupnika Kajtazija i gospodina Markta u neka od romskih naselja koja su stradala u poplavama.

Osim toga, zastupnik je predstavnike Crvenog križa pobliže upoznao s romskom problematikom te poklonio nekoliko knjiga i zbornika na tu temu.

Comments are closed.