Kajtazi u Hrvatskom saboru primio indijskog veleposlanika

Kajtazi u Hrvatskom saboru primio indijskog veleposlanika – Veljko Kajtazi

Kajtazi u Hrvatskom saboru primio njemačkog veleposlanika
26. travnja 2016.
Susret sa zamjenikom ministra unutarnjih poslova
26. travnja 2016.

Saborski zastupnik Veljko Kajtazi susreo se danas, 26. travnja 2016. g. s veleposlanikom Republike Indije Nj. E. g. Sandeepom Kumarom.

Tema razgovora bila je formiranje Hrvatsko-indijske međuparlamentarne skupine prijateljstva, a sastanku je prisustvovala i gospođa Valentina Haić, tajnica međuparlamentarne skupine.

Osim ove teme, raspravljena je i ideja organizacije izložbe fotografija pisca indijskog ustava Dr. Bhimrao Ramji Ambedkara u Hrvatskom saboru, ali i na drugim lokacijama u Zagrebu i Republici Hrvatskoj.

Veleposlanik Kumar istaknuo je kako bi ova izložba bila odlična prilika da se zainteresiranoj javnosti te predstavnicima organizacija koje njeguju indijsku kulturu u suradnji s Indijskim veleposlanstvom, Hrvatsko-indijskom međuparlamentarnom skupinom prijateljstva i Odsjekom za indologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, u duhu njegovanja demokratskih tradicija, predstave ove povijesne fotografije.

Republika Indija je poznata kao najmnogoljudnija demokratska država na svijetu, a indijski Ustav slovi kao najdužiji pisani ustav na svijetu.

Comments are closed.