Sastanak s veleposlanikom Republike Indije Nj. E. g. Sandeepom Kumarom

Sastanak s veleposlanikom Republike Indije Nj. E. g. Sandeepom Kumarom – Veljko Kajtazi

Posjet romskom naselju „Barake“
11. svibnja 2016.
Radni sastanak u Varaždinskoj županiji
11. svibnja 2016.

Saborski zastupnik Veljko Kajtazi susreo se u utorak, 10. svibnja 2016. godine na još jednom radnom sastanku s Veleposlanikom Republike Indije Nj. E. g. Sandeepom Kumarom. Sastanku je prisustvovala i tajnica Hrvatsko-indijske međuparlamentarne skupine prijateljstva gospođa Valentina Haić.

Tema sastanka bilo je služebno informiranje veleposlanika Kumara o formiranju Hrvatsko-indijske međuparlamentarne skupine prijateljstva, o sastavu skupine kao i daljnjim aktivnostima i mogućnostima suradnje s Veleposlanstvom Republike Indije u Hrvatskoj.

Veleposlanik Kumar istaknuo je kako je Veleposlanstvo spremno poduprijeti rad Skupine prijateljstva te uključiti istu u organizaciju i provedbu kulturnih projekata koje Veleposlanstvo provodi. Vođen je i razgovor o realizaciji izložbe fotografija tvorca indijskog Ustava u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici koja će se održati sljedeće srijede, 18. svibnja s početkom u 11:30 sati te skoro obilježavanje 2. Međunarodnog dana Yoge 21. lipnja ove godine.

Međunarodni dan joge, 21. lipnja, proglašen je od strane Opće skupštine Ujedinjenih naroda 11. prosinca 2014. godine uz potporu 175 zemlja svijeta, pa tako i Hrvatske. Organizator događanja Veleposlanstvo Republike Indije u Zagrebu uz brojne partnerske organizacije, planira održati prigodne događaje u svim većim gradovima u Republici Hrvatskoj na kojima će građani imati priliku iskuštati se u ovoj duhovnoj disciplini.

Zastupnik Kajtazi je najavio i prvi službeni sastanak Hrvatsko-indijske međuparlamentarne skupine prijateljstva za petak, 13. svibnja 2016. godine.

Comments are closed.