Izložba fotografija “Dr. B.R. Ambedkar: Founder of Indian Constitution˝

Izložba fotografija "Dr. B.R. Ambedkar: Founder of Indian Constitution˝ – Veljko Kajtazi

Izvješće pučke pravobraniteljice za 2015. godinu
23. svibnja 2016.
Zastupnik Kajtazi na “Gastro 2016” manifestaciji u Siraču
30. svibnja 2016.

Saborski zastupnik Veljko Kajtazi otvorio je jučer, 19. svibnja 2016. g. izložbu fotografija “Dr. B.R. Ambedkar: Founder of Indian Constitution˝ u Državnom arhivu u Zagrebu.

Izložbu je organiziralo Veleposlanstvo Republike Indije u Zagrebu u suradnji s Hrvatsko-indijskom međuparlamentarnom skupinom prijateljstva na čelu s voditeljem Veljkom Kajtazijem.

Pored zastupnika Kajtazija i veleposlanika Republike Indije u Hrvatskoj Nj. E. g. Sandeepa Kumara, prisutnima se prigodnim riječima obratio i potpredsjednik Hrvatskog sabora Robert Podolnjak.

Izložba će nakon postavke biti darovana Hrvatskom saboru. Zahvalivši na daru, Podolnjak je izrazio uvjerenje kako će tradicionalno dobre odnose Hrvatske i Indije dodatno produbiti i ojačati aktivnosti međuparlamentarnih skupina prijateljstva dviju zemalja.

Dr. Bhimrao Ramji Ambedkar, kao tvorac indijskog Ustava i borac za prava obespravljenih, imao je snažan utjecaj na izgradnju moderne indijske države te je ostavio neizbrisiv trag u povijesti indijskoga naroda.

Comments are closed.