Sastanak s predstavnicima nacionalnih manjina povodom trenutne političke situacije

Sastanak s predstavnicima nacionalnih manjina povodom trenutne političke situacije – Veljko Kajtazi

Posjet romskom groblju u selu Uštica (Spomen-područje Jasenovac)
15. lipnja 2016.
Hrvatski sabor: Prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja predsjedniku Vlade RH Tihomiru Oreškoviću
17. lipnja 2016.

Saborski zastupnik Veljko Kajtazi održao je u utorak, 14. lipnja 2016. g., u zagrebačkom Hotelu “I”, sastanak s predstavnicima dvanaest nacionalnih manjina čiji je predstavnik u Hrvatskom saboru.

Središnja tema sastanka bila je trenutna politička situacija i razmjena mišljenja predsjednika i predstavnika vijeća nacionalnih manjina te udruga dvanaest nacionalnih manjina na spomenutu temu.

Sastanku su odazvali predstavnici austrijske, njemačke, poljske, romske, ruske, rusinske, ukrajinske i židovske nacionalne manjine.

Velika većina prisutnih izrazila je nezadovoljstvo trenutnom politikom i odnosom Vlade Republike Hrvatske prema nacionalnim manjinama te stav kako je najbolje rješenje održavanje prijevremenih izbora. Nekoliko predstavnika bilo je suzdržano dok nitko od prisutnih nije izrazio podršku radu trenutne Vlade.

Saborski zastupnik Kajtazi je nakon završenog sastanka prisutne i predstavnike medija obavijestio kako će konačnu odluku o ovom pitanju donijeti nakon sastanka s kolegama iz Kluba nacionalnih manjina.

Comments are closed.