Početna konferencija Nacionalne platforme za uključivanje Roma

Početna konferencija Nacionalne platforme za uključivanje Roma – Veljko Kajtazi

IZVJEŠĆE O PRIMLJENIM DONACIJAMA ZA POTPORU POLITIČKOG DJELOVANJA u razdoblju od 01.01.2016. do 30.06.2016.
12. srpnja 2016.
Susret s predstojnikom Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikolom Mažarom
12. srpnja 2016.

Saborski zastupnik Veljko Kajtazi sudjelova je u utorak, 12. srpnja 2016. g. na prvoj početnoj konferenciji Nacionalne platforme za uključivanje Roma u organizaciji Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlada Republike Hrvatske.

Kajtazi je ovom prilikom istaknuo kako je do sad organizirano puno sličnih sastanaka, konferencija i inicijativa koje su signalizirale probleme Roma, ali su podbacile u samoj realizaciji i rješavanju otvorenih pitanja – i u području obrazovanja, zapošljavanja, stanovanja i zdravstva. Istaknuo je i kako nedostaje političe volje za punu provedbu Nacionalne strategije za uključivanje Roma.

Kreiranje nacionalne platforme inicijativa je Opće uprave za pravosuđe i potrošače (DJ JUST) European Commission koja je krajem 2015. godine pozvala država članice da kreiraju nacionalne platforme za Rome u skladu s Europskom platformom za Rome.

Konferenciji je u ime Vlada Republike Hrvatske prisustvovala ministrica Dubravka Jurlina Alibegović, u ime Europske komisije gospođa Jana Balažov, ravnatelj Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Branko Sočanac, zamjenik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Hrvoje Šlezak te niz predstavnika ostalih nacionalnih institucija, romskih predstavnika i udruga.

Comments are closed.