Izvještaj o radu saborskog zastupnika Kajtazija

Izvještaj o radu saborskog zastupnika Kajtazija – Veljko Kajtazi

Upisi na Zdravstveno veleučilište u Zagrebu
26. srpnja 2016.
Dan ustanka naroda Hrvatske
27. srpnja 2016.

Saborski zastupnik Veljko Kajtazi i Savez Roma u Republici Hrvatskoj „KALI SARA“ održali su u ponedjeljak, 25. srpnja 2016. paralelne sastanke s predsjednicima i predstavnicima Vijeća i udruga romske nacionalne manjine u zagrebačkom hotelu „I“.

Na prvom dijelu sastanka zastupnik Kajtazi održao je prezentaciju presjeka svog rada za vrijeme zasjedanja 8. saziva Hrvatskog sabora koji je 15. srpnja 2016. godine i službeno rasupušten. Tom prilikom prezentirao je i knjigu „NAŠI DANI U SABORU – II. MANDAT, VIII. SAZIV HRVATSKOG SABORA 2015. – 2016.“ Pored toga svi sudionici sastanka dobili su na poklon zbornik „Svjetski dan romskog jezika 2015.“ koji je presjek prvog znanstvenog skupa o položaju Roma u Republici Hrvatskoj, održan u palači Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti povodom prošlogodišnjeg obilježavanja Svjetskog dana romskog jezika. Na kraju prvog bloka sastanka, zastupnik Kajtazi podijelio je i priznanja najbližim suradnicima koji su se iskazali svojim aktivizmom u posljednjih osam mjeseci rada.

Drugi dio sastanka, koji je ujedno bio i Skupština Saveza Roma u RH „KALI SARA“, ponajviše se ticao organizacije Međunarodnog dana sjećanja na romske žrtve Holokausta / Samudaripen, čiji je Savez glavni organizator. Osim razgovora o samoj organizaciji navedenog romskog nacionalnog praznika, Savez je donio odluku kako će na predstojećim parlamentarnim izborima još jednom predložiti Veljka Kajtazija kao svog kandidata za predstavnika dvanaest nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru.

Na trećem dijelu sastanka pokrenuta je tema organizacije predizborne promidžbe, koordinacije same kampanje, podjele odgovornosti i organiziranja nadgledanja predstojećih parlamentarnih izbora od strane predstavnika Saveza.

Comments are closed.