Zastupnik Veljko Kajtazi na predstavljanju projekta “Prikupljanje i praćenje baznih podataka za učinkovitu provedbu NUSR”

Zastupnik Veljko Kajtazi na predstavljanju projekta "Prikupljanje i praćenje baznih podataka za učinkovitu provedbu NUSR" – Veljko Kajtazi

Saborski zastupnik Veljko Kajtazi održao sastanak s novim ravnateljem HRT-a g. K. Bačićem
5. travnja 2017.
Zastupnik Veljko Kajtazi na obilježavanju 72. godišnjice Bolmanske bitke
5. travnja 2017.

15. ožujka 2017. g. – Saborski zastupnik Veljko Kajtazi uvodno je pozdravio skup u povodu p predstavljanja projekta “Prikupljanje i praćenje baznih podataka za učinkovitu provedbu NUSR” koji provodi Centar za mirovne studije u suradnji s Uredom za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.

Zastupnik je istaknuo kako romska zajednica od sličnih projekata očekuje rješavanja gorućih pitanja Roma, a ne fokus na radionice, edukacije i zakašnjelo prikupljanje podataka.

Isto tako, zastupnik je naglasio da Rome i romske udruge moramo uključivati kao same nositelje projekata, a nikako tražiti legitimitet njihovim naknadnim uključivanjem što je do sad bio slučaj.
Izrazio je i zabrinutost jer tek u 2017. godini skupljamo bazne podatke za provedbu Nacionalne strategije za uključivanje Roma čija je provedba predviđena za razdoblje od 2013. do 2020. godine te istaknuo kako se zalaže zalažem  nacionalne institucije i ministarstva, na kojima ujedno leži i najveća odgovornost za provedbu Strategije, ponude okvir za skupljanje takvih podataka na pouzdaniji način.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *