Zastupnik Kajtazi na Akademskoj donatorskoj večeri Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu

Zastupnik Kajtazi na Akademskoj donatorskoj večeri Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu – Veljko Kajtazi

Zastupnik Kajtazi u Saboru primio državnu tajnicu njemačke pokrajine Baden-Wurttemberg gospođu Theresu Schopper
12. travnja 2017.
Dostavljeni kontejneri za privremeno stambeno zbrinjavanje romskih obitelji u Primorsko-goranskoj i Istarskoj županiji
13. travnja 2017.

11. travnja 2017. g. – Saborski zastupnik Veljko Kajtazi sudjelovao je na Akademskoj donatorskoj večeri Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu koja se održala na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu i putem koje studenti, pripadnici romske nacionalne manjine, ostvaruju pravo na stipendiranje.

Zastupnik Kajtazi pohvalio je tom prilikom plemeniti cilj Zaklade te istaknuo važnost obrazovanja za romsku zajednicu i unaprijeđenje položaja romske zajednice. Izrazio je i žaljenje zbog prošlogodišnje situacije zbog koje su stipendije studentima isplaćene na kraju akademske godine te upozorio kako se to ne smije ponoviti. Govorio je i odgovornosti romskih studenata prema romskoj zajednici i važnosti da svoja znanja usmjere kako bi pomogli zajednici.

Događaj je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja s ciljem promicanja važnosti potpore učeničkom i studenstkom standardu u Republici Hrvatskoj. Ujedno je svečano obilježena 10. obljetnica osnutka i rada Zaklade, uz nastup Ansambla narodnih pjesama i plesova Hrvatske ‘Lado’. Akademskoj donatorskoj večeri nazočili su predstavnici diplomatskog zbora, akademske zajednice, predstavnici raznih institucija, studentskih i učeničkih udruga, zaklada i udruga civilnog društva.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *