Zastupnik Kajtazi na sastanku s predstavnicima Ministarstva rada i mirovinskog sustava i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje

Zastupnik Kajtazi na sastanku s predstavnicima Ministarstva rada i mirovinskog sustava i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Veljko Kajtazi

Obilježen Svjetski dan Roma u Belišću
27. travnja 2017.
Zastupnik Kajtazi na dvodnevnom sastanku Saveza Roma u Republici Hrvatskoj “KALI SARA”
28. travnja 2017.

25. travnja 2017. g. – Saborski zastupnik Veljko Kajtazi sastao se u Ministarstvo Rada I Mirovinskog Sustava s predstavnicima ministarstva predvođenim pomoćnicom ministra Marinom Knežević Kajari te predstavnicima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje predvođenim ravnateljem g. Antom Lončarem.

Središnja tema sastanka je bila provođenje mjere javnog rada za pripadnike romske nacionalne manjine za koju je trenutno u Državnom proračunu predviđen iznos od 10.805.000 kuna. Sukladno paketu Mjera aktivne politike zapošljavanja osobe koje su radile u javnom radu u vremenu duljem od 12 mjeseci unazad 3 godine ne mogu biti uključene u javni rad.

Mjera javnog rada privremenog je karaktera te je osmišljena da bi poboljšale izglede za pristup stalnom zaposlenju. Kada je riječ o pripadnicima romske nacionalne manjine nije došlo do značajnih pomaka kad govorimo o stalnom zapošljavanju te će zastupnik Kajtazi, imajući to vidu, nastaviti sa zalaganjem da se pronađu bolja i dugoročnija rješenja.

Više informacija: http://mjere.hr/mjere/javni-rad/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *