Zastupnik Kajtazi na Svjetskom romskom festival Khamoro u Pragu

Zastupnik Kajtazi na Svjetskom romskom festival Khamoro u Pragu – Veljko Kajtazi

Zastupnik Kajtazi održao sastanak s potpredsjednikom Vlade Republike Hrvatske i ministrom vanjskih i europskih poslova g. D. I. Stierom
6. lipnja 2017.
Zastupnik Kajtazi u obilasku radova na romskom groblja Uštica (Jasenovac)
12. lipnja 2017.

2. – 3. lipnja 2017. g. – Saborski zastupnik Veljko Kajtazi boravio je u Pragu, Češkoj Republici u sklopu Svjetskog romskog festival KHAMORO.

U petak, 2. lipnja 2017. g. zastupnik je obavio je niz razgovara s organizatorom radi razmjena iskustava te je sudjelovao u velikom defileu u centru Praga s romskim umjetnicima sudionicima festivala.

U Galeriji “Českych center” je prisustvovao prezentaciji RomArchive iz Berlina te koncertu klasične glazbe (Ištvan Denes, Michael Jelden, Bohumila Sommerova) inspirirane romskim motivima kao i otvorenju izložbe fotografija “Romska duša” (Mark Wiedom, SAD) koja je održana Jeruzalemskoj sinagogi u Pragu.

Posljednji dan festivala zastupnik je prisustvovao međunarodnoj konferenciji o inkluzivnom obrazovanju sa sudionicima iz cijelog svijeta.

Festival KHAMORO zatvoren je u subotu, 3. lipnja 2017. g.  večernjim gala koncertom na kojem su nastupili romski umjetnici iz cijelog svijeta.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *