Zastupnik Kajtazi sazvao sastanak grupe na kojem je veleposlanik Republike Indije Nj. E. g. S. Kumar održao predavanje

Zastupnik Kajtazi sazvao sastanak grupe na kojem je veleposlanik Republike Indije Nj. E. g. S. Kumar održao predavanje – Veljko Kajtazi

Zastupnik Kajtazi u Koprivnici je sudjelovao na okruglom stolu na temu pilot projekta poljoprivedne djelatnosti
27. rujna 2017.
Zastupnik Kajtazi oštro osudio pokušaj ubojstva u romskom naselju Pribislavec
29. rujna 2017.

28. rujna 2017. g. – Saborski zastupnik Kajtazi je u Hrvatskom saboru kao predsjednik Hrvatsko-indijske međuparlamentarne skupine prijateljstva sazvao poseban sastanak grupe na kojem je veleposlanik Republike Indije u Zagrebu Nj. E. g. S. Kumar održao predavanje o perspektivama razvoja Republike Indije.

Na sastanku su pored članova međuparlamentarne skupine i predstavnika veleposlanstva, sudjelovali i zainteresirani predstavnici nevladinog sektora koji se bave indijskom kulturom, predstavnici gospodarskih institucija, indijski poduzetnici koji žive i rade u Hrvatskoj te bivši veleposlanik Republike Hrvatske u Indiji g. A. Muharemi.

Veleposlanik je predstavio proces ekonomskog razvoja Indije s posebnim osvrtom na mogućnosti suradnje s Hrvatskom na polju turizma u kojem prednjačimo. Osvrnuli smo i na mogućnosti olakšanja pristupa indijskim kompanijama hrvatskom gospodarstvu kao i potrebu za ublaživanjem viznog režima za građane Republike Indije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *