Zastupnik Kajtazi sudjelovao u prijemu delegacije izraelsko-hrvatske međuparlamentarne grupe prijateljstva

Zastupnik Kajtazi sudjelovao u prijemu delegacije izraelsko-hrvatske međuparlamentarne grupe prijateljstva – Veljko Kajtazi

Zastupnik Kajtazi s predstavnicima stradalničkih naroda prisustovao sastanku u JUSP Jasenovac
31. siječnja 2018.
Zastupnik Kajtazi na sjednici saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina
1. veljače 2018.

31. siječnja 2018.g. –  Kao predstavnik židovske nacionalne manjine i član Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Hrvatskog sabora saborski zastupnik Kajtazi sudjelovao je u prijemu delegacije izraelsko-hrvatske međuparlamentarne grupe prijateljstva koja boravi u trodnevnoj posjeti Republici Hrvatskoj. Izraelsku delegaciju predvodi g. Esawi Frej, potpredsjednik izraelskog parlamenta i voditelj grupe.

Goste su upoznali s poviješću političkih prava nacionalnih manjina u Hrvatskoj, osvrnuvši se pritom na Ustavom zajamčena prava te temeljna zakonska rješenja koja reguliraju sadašnji položaj i prava nacionalnih manjina u Hrvatskoj. Nakon posjeta Saboru, izraelsko izaslanstvo posjetit će nekoliko hrvatskih kompanija, a nazočit će i svečanom otvorenju izložbe posvećene Međunarodnom danu sjećanja na holokaust u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt. Tijekom svog boravka u Hrvatskoj, izraelsko izaslanstvo posjetit će i Vukovar te će se susresti sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem i čelništvom Hrvatskog nogometnog saveza, predstavnicima Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, a predviđen je i obilazak Muzejsko-memorijalnog centra Dražen Petrović.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *