Održana 2. sjednica Radne skupine za provedbu Nacionalne strategije za uključivanje Roma

Održana 2. sjednica Radne skupine za provedbu Nacionalne strategije za uključivanje Roma – Veljko Kajtazi

Zastupnik Kajtazi održao sastanak s pomoćnicom ministrice i bivšim veleposlanikom Republike Hrvatske u Republici Indiji, g. Amirom Muharemijem
21. veljače 2018.
Zastupnik Kajtazi sastao se s ministricom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, gđom Nadom Murganić
23. veljače 2018.

22. veljače 2018. g. – U Vladi Republike Hrvatske je održana 2. sjednica Radne skupine za provedbu Nacionalne strategije za uključivanje Roma.

Na dnevnom redu je bio 1. Prijedlog Kriterija za utvrđivanje financijske pomoći za romsku nacionalnu manjinu; 2. lnformacije u vezi izrade Akcijskog plana za uključivanje Roma 2018. – 2020.; 3. Pripreme za 2. sjednicu Povjerenstva za praćanje provedbe Nacionalne strategije za uključivanje Roma za razdoblje od 2013. – 2020. g.

Pored toga, na dnevni red je saborski zastupnik Kajtazi, u suradnji s predstavnicima Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, stavio plan nastavka legalizacije za 2018. g. kako bi na sljedećoj sjednici mogli donijeti zaključke o nastavku procesa.

Posebno je istaknuo nezadoljstvo izostankom provedbe Strateškim dokumenata koji se tiču položaja romske nacionalne manjine, ali i prijedlog da Povjerenstvo postane referentno mjesto na kojem će se donositi upute i zaključci izvršnim tijelima zaduženim za provedbu Nacionalne strategije za uključivanje Roma i Operativnog programa za romsku nacionalnu manjinu Vlade Republike Hrvatske.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *