U svibnju kreće akcija kastriranja pasa u romskim naseljima u Međimurskoj županiji

U svibnju kreće akcija kastriranja pasa u romskim naseljima u Međimurskoj županiji – Veljko Kajtazi

Zastupnik Kajtazi na komemoracijama žrtvama ustaškog logora u Jasenovcu
22. travnja 2018.
Zastupnik Kajtazi u INI razgovao s g. Mariom Jerkovićem, direktorom upravljanja imovinom i uslugama upravljanja objektima i nekretninama
27. travnja 2018.

25. travanj 2018. godine –  Nakon više od dvije godine lobiranja danas je u Ministarstvu poljoprivrede najavljena provedba akcije pomoći i kastracije oko 3000 napuštenih pasa u Međimurskoj županiji.

Saborski zastupnik Kajtazi zahvaljuje se ministru poljoprivrede g. Tolušiću i nj. suradnicima koji je prepoznali problem i konačno krenuli u njegovo rješavanje. Posebno se zahvaljuje i g. Luki Omanu i Udruzi “Prijatelji životinja” na pomoći. Preduvjeti za provedbu akcije su stvoreni posljednjim izmjenama Zakona o zaštiti životinja na koji sam uložio nekoliko uspješnih amandmana.

Zastupnik Kajtazi poziva sve romske predstavnike i građane Međimurske županije da podrže akciju te surađaju sa stručnjacima koji će raditi na provedbi ovog akcijskog plana čiji je glavni nositelj Ministarstvo poljoprivrede i kojem je glavni cilj dobrobit životinja i sigurnost građana.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *