Održana 3. sjednica Povjerenstva za praćenje Nacionalne strategije za uključivanje Roma

Održana 3. sjednica Povjerenstva za praćenje Nacionalne strategije za uključivanje Roma – Veljko Kajtazi

Zastupnik Kajtazi na otvorenju 7. Tjedna turskog filma
23. svibnja 2018.
Vlada Republike Hrvatske prihvatila je amandman saborskog zastupnika Kajtazija na Zakon o upravljanju državnom imovine
25. svibnja 2018.

23. svibanj 2018. godine –  Održana je 3. sjednica Povjerenstva za praćenje Nacionalne strategije za uključivanje Roma. Posebni gost sjednice bio je predsjednik Vlada Republike Hrvatske g. Andrej Plenković.

Na sjednici su donesene važne odluke o nastavku procesa legalizacije romskih naselja, državni tajnik Nikola Mažar najavio je skoru izmjenu Zakona koja će omogućiti uređenje i unaprjeđenje uvjeta života u naseljima, a donesene su i odluke o kriterijima rada Povjerenstva te je donesena odluka da se Gradu Ludbregu dodijele dodatna sredstva za uređenje objekta u kojem stanuje više romskih obitelji.

Saborski zastupnik Kajtazi istaknuo je da su sredstva s kojima Povjerenstvo raspolaže nedostatna te najavio da ih je svakako potrebno povećati.

Točka o kojoj je posebno raspravljao je provedba Operativnog programa za romsku nacionalnu manjinu. Izrazio je nezadovoljstvo brzinom provedbe, ali je istaknuo i neke pomake koje smo napravili. Očekuje da će u predstojećem razdoblju učiniti još više.

Drago mu je da je predsjednica Povjerenstva i potpredsjenica Vlade gđa Marija Pejčinović Burić podržala ideju da se sjednice održavaju češće te da jednu od predstojećih sjednica održimo na terenu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *