Zastupnik Kajtazi sastao se s pomoćnikom direktora HEP-a, g. Davorom Sokačom i predstavnicima Ministarstva zaštite okoliša i energetike

Zastupnik Kajtazi sastao se s pomoćnikom direktora HEP-a, g. Davorom Sokačom i predstavnicima Ministarstva zaštite okoliša i energetike – Veljko Kajtazi

Zastupnik Kajtazi na iftaru u Puli
13. lipnja 2018.
Čestitka zastupnika Kajtazija povodom nadolazećeg Ramazanskog bajrama
14. lipnja 2018.

14. lipanj 2018. godine –  U suradnji s Uredom za ljudska prava i prava nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru saborski zastupnik Kajtazi razgovarao je s pomoćnikom direktora HEP-a g. Davorom Sokačom te predstavnicima Ministarstva zaštite okoliša i energetike, državnim tajnikom g. M. Horvatom i gđom Kristinom Čelić.

Središnja tema sastanka je bila priprema za Radnu skupinu Povjerenstva za praćenje Nacionalne strategije za uključivanje Roma, odnosno pronalazak modela za priključivanje romskih kućanstava na sustav opskrbe električnom energijom.

Razgovarali su i općenito o energetskom siromaštvu i važnosti stvaranja minimalnih uvjeta za život i podizanju standarda svih naših građana. Dotaknuli su se i teme saniranja “divljih” odlagališta otpada koja moraju biti sanirana do kraja tekuće godine nakon čega će inspekcijske kontrole Ministarstva za izbjegavanje ove obaveze sankcionirati jedinice lokalne samouprave u kojima utvrde postojanje takvih odlagališta.

Državni tajnik M. Horvat najavio je i skoro raspisivanje natječaja od strane Ministarstva kojim bi se dali određeni poticaji registriranim obrtima koji se bave skupljanjem otpada, bijele tehnike i sličnom djelatnošću.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *