Zastupnik Kajtazi na I. Nacionalnim susretima predstavnika i udruga njemačke nacionalne manjine u Siraču

Zastupnik Kajtazi na I. Nacionalnim susretima predstavnika i udruga njemačke nacionalne manjine u Siraču – Veljko Kajtazi

Zastupnik Kajtazi u Trsatskom svetištu gdje je svečano otkriven kip sv. Majke Tereze
22. rujna 2018.
Zastupnik Kajtazi na stručnom skupu na Brijunima posvećenom pitanju tranzicije od obrazovanja do zapošljavanja Roma
25. rujna 2018.

23. rujan 2018. godine

Na I. Nacionalni susretu predstavnika i udruga njemačke nacionalne manjine u Hrvatskoj, Sirač.

Prije nešto manje od dvije godine Josip Krajcer, Zoran Polenus i Josip Hamp pristupili su zastupniku Kajtaziju i obavijestili ga kako imaju udrugu te kako žele raditi na podizanju svijesti njemačke nacionalne manjine na području Sirača i aktivno djelovati na očuvanju, ali povratku svijesti o pripadnosti austrijskoj i njemačkoj nacionalnoj manjini.

Zastupnik Kajtazi im je, naravno, dao punu podršku, ali znali su da je pred njima težak put jer se radilo o novoosnovanoj udruzi i udruzi čiji članovi pripadaju u tzv. “male manjine”.

Nedugo zatim, još jedan prijatelj zastupnika Kajtazija i kolega saborski zastupnik, koji je i sam pripadnik njemačke nacionalne manjine Goran Beus Richembergh dao je svoju punu podršku dečkima i djevojkama iz Sirača, a je bio glavni koordinator 1. nacionalnog susreta predstavnika i udruga njemačke nacionalne manjine s ciljem da i na nacionalnoj razini njemačka nacionalna manjina revitalizira svoj nacionalni identitet i kulturne aktivnosti kao jedna od dvadeset i dvije nacionalne manjine priznate Ustavom Republike Hrvatske.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *