Zastupnik Kajtazi s kolegama potpisao zajedničko pismo protiv relativizacije ustaštva

Zastupnik Kajtazi s kolegama potpisao zajedničko pismo protiv relativizacije ustaštva – Veljko Kajtazi

Zastupnik Kajtazi na sasranku s predstavnicima Grada Ludbrega
29. studenoga 2018.
Sretna Hanuka!
3. prosinca 2018.

30. studeni 2018. godine – Zbog sve češćeg širenje neistina o zločinačkoj Nezavisnoj Državi Hrvatskoj (NDH) i relativiziranju stradanja u Jasenovcu, o kojem najbolje svjedoči i romsko groblje Uštica, saborski zastupnik Kajtazi je zajedno sa saborskim zastupnikom Miloradom Pupovcem, predsjednikom koordinacije židovskih općina Ognjenom Krausom i predsjednikom Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske Franjom Habulinom, potpisao  zajedničko pismo.

Predstavnici naroda žrtva  – Srba, Roma, Židova i antifašističkih boraca i antifašista u Republici Hrvatskoj zajedničkim pismom su se obratili hrvatskim institucijama kako bi izrazili ozbiljnu zabrinutost zbog sve brojnijeg i sve raširenijeg  vrijeđanja sjećanja na  sunarodnjake i  suborce koji bili žrtve samudaripena/holokausta/genocida i ratnog zločina, umanjivanja broja njihovih žrtava, ili negiranja da je taj zločin počinjen u vrijeme Nezavisne države Hrvatske. Dopis je upućen predsjednici Republike Hrvatske, predsjednicima Hrvatskog sabora i Vlade te glavnom državnom odvjetniku.

Ne samo da upozoravaju nego romska zajednica u suradnji s Vladom Republike Hrvatske, Gradom Zagrebom i Savezom Roma u Republici Hrvatskoj “KALI SARA” do kraja 2020. godine gradi i romski Memorijalni centar Uštica kao trajni znak sjećanja na sve romske žrtve genocida u Drugom svjetskom ratu koji će Romima sigurno vratiti dio zasluženog poštovanja.

DOPIS- Manjinci i antifašisti protiv relativizacije ustaštva

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *