Zastupnik Kajtazi u Palači Dverce predstavio svoju knjigu “Indija-putovanje u pradomovinu”

Zastupnik Kajtazi u Palači Dverce predstavio svoju knjigu "Indija-putovanje u pradomovinu" – Veljko Kajtazi

Zastupnik Kajtazi na dočeku sportaša karatista
1. travnja 2019.
VIDEO – Media Servis
2. travnja 2019.

1.travanj 2019.godine

U palači Dverce danas je održana promocija knjige Indija-putovanje u pradomovinu, autora i saborskog zastupnika Veljka Kajtzija, kojom opisuje vlastito putovanje u Indiju, u ožujku prošle godine.

U ime gradonačelnika Milana Bandića i cijele Gradske uprave zamjenica dr.sc. Jelena Pavičić Vukičević pozdravila je prisutne. Veljko Kajtazi posjetio je Indiju, kao pradomovinu Roma i na taj način povezao se sa svojim korijenima. Velika je čast za sve nas Indoeuropljane da se prisjetimo da svi vučemo iste korijene i da imamo obavezu naći zajednički jezik. Možda se svi uvijek ne razumijemo kada govorimo o jeziku, ali postoji tradicija i postoje običaji koji nas itekako mogu povezivati. Ovo možemo shvatiti kao i dio akcijskog plana kojeg ulažemo pomažući u što kvalitetnijoj inkluziji Roma u zagrebačko, ali i hrvatsko društvo.

Saborski zastupnik Veljko Kajtazi ovom prilikom je istaknuo povod pisanja ove knjige. Svaki Rom koji se rodi, njegova najveća želja je posjetiti Indiju. Ja sam imao sreću prošle godine ispuniti tu želju, a ovime bi se zahvalio i Ministarstvu vanjskih poslova Indije. Uz neke gradove posjetio sam i neke nevladine udruge koje se bave problemima Roma. Moja posjeta nije bila samo turistička, već potreba da Indija prizna Rome kao dijasporu.

Kad Veljko Kajtazi zacrta sebi cilj, onda ga on i ostvari. Uživao sam u svakoj stranici, jer kako Veljko kaže: ”Nije ju dovoljno samo imati, nego pročitati i čuvati!” naglasio je potpredsjednik Sabora Furio Radin.

Ovom prigodom prisutne su zabavljali članovi skupine Shanti i pokazali svoje umijeće kombinirajući elemente joge s plesnim pokretima uz pjesmu Neka cijeli ovaj svijet mjuzikla Jalta, Jalta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *