Zastupnik Kajtazi sastao se s Nj. E. gdinom Mohammedom Rezu Sadeghom, veleposlanikom Irana

Zastupnik Kajtazi sastao se s Nj. E. gdinom Mohammedom Rezu Sadeghom, veleposlanikom Irana – Veljko Kajtazi

Zastupnik Kajtazi na druženju povodom židovskog blagdana Pesaha
20. travnja 2019.
VIDEO – Aktualno prijepodne – Pitanje ministru L. Kuščeviću
24. travnja 2019.

23. travanj 2019. godine

Zastupnik dvanaest nacionalnih manjina Veljko Kajtazi primio je danas iranskog veleposlanika u Zagrebu Mohammada Rezu Sadegha.

U uvodnom dijelu sastanka zastupnik Kajtazi predstavio je ustavno-pravnu regulativu vezanu za predstavljanje nacionalnih manjina u Hrvatskome saboru dok je veleposlanik Sadegh predstavio položaj Islamske savjetodavne skupštine Irana s posebnim osvrtom na predstavništvo manjina koje je zajamčeno iranskim Ustavom. Veleposlanik je naglasio kako je u Iranu suživot tradicija od davnina te je iskazao pohvalu državnim institucijama Hrvatske zbog njihove spremnosti na dijalog i uvažavanje zahtjeva pripadnika nacionalnih manjina.

U nastavku sastanka zastupnik Kajtazi svom je sugovorniku približio svakodnevnu problematiku romske nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj, a iranski veleposlanik iznio je neka etnografska zapažanja o Romima u Iranu. Sugovornici su se složili kako romska zajednica može predstavljati jednu od poveznica koja će doprinijeti još značajnijem produbljivanju odnosa između dviju država.

Kajtazi i Sadegh zaključno su izrazili zadovoljstvo rezultatima današnjeg sastanka i iskazali interes za intenziviranjem daljnjih susreta i razgovora, posebno na planu razvijanja međusobnih odnosa u području kulturne suradnje Hrvatske i Irana.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *