Prijem kod predsjednika Republike Hrvatska gospodina Ive Josipovića

Prijem kod predsjednika Republike Hrvatska gospodina Ive Josipovića – Veljko Kajtazi

Svjetski Dan Roma 08. travanj 2012. godine
8. travnja 2012.
Govor saborskog zastupnika Veljka Kajtazija na prijemu kod predsjednika RH gospodina Ive Josipovića
11. travnja 2012.

Saborski zastupnik Veljko Kajtazi povodom Svjetskog dana Roma, koji je bio 8.travnja, posjetio je danas članovima romske delegacije predsjednika Republike Hrvatske gospodina Ivu Josipovića.

U srdačnom razgovoru s predsjednikom Republike Hrvatske, gospodinom Ivom Josipovićem, delegacija Roma uputila je pozdrave romske zajednice gospodinu predsjedniku te mu predala prigodne darove u povodu Svjetskog dana Roma.

Predsjednik Republike Hrvatske gospodin Ivo Josipović, upoznat je sa stanjem u romskoj zajednici i s naporima koje romska zajednica ulaže u rješavanje svih problema koji stoje pred Romima.

Doprinos pripadnika romske nacionalne manjine u hrvatskom društvu je prepoznat, no trebamo se boriti da Romi imaju jednake šanse kao i drugi građani Republike Hrvatske – rekao je predsjednik Josipović.

Saborski zastupnik Veljko Kajtazi u ime pripadnika romske nacionalne manjine zahvalio se predsjedniku Josipoviću na čestitci te je rekao kako cijeni  to što gospodin predsjednik već tradicionalno, svake godine, prima Rome povodom Svjetskog dana Roma, čime tom danu pridaje još veći značaj.

Kao zastupnik u novom sazivu Hrvatskog sabora, nastojat ću da ova godina protekne što uspješnije i da se romska nacionalna manjina u Hrvatskoj afirmira na najbolji mogući način. Zastupajući u Saboru 12 nacionalnih manjina, među kojima je i romska, imam privilegiju, ali i odgovornost u želji da se otvore i riješe brojna pitanja – naglasio je Kajtazi.

Članica Gradske skupštine, Nura Ismailovski, također se zahvalila predsjedniku na čestitci te se složila kako  su izjednačavanje šansi i nediskriminacija najvažniji kada je riječ o romskoj manjini,kako bi mladi Romi mogli u potpunosti iskoristiti svoje potencijale.

Prijem  se nastavio zajedničkim fotografiranjem te druženjem u ugodnoj atmosferi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *