Posjet Policijskoj upravi – Uprava za upravne i inspekcijske poslove

Posjet Policijskoj upravi - Uprava za upravne i inspekcijske poslove – Veljko Kajtazi

Posjeta Romskom groblju Uštica
9. srpnja 2012.
Izrada pozivnica za Međunarodni dan sjećanja na romske žrtve
14. srpnja 2012.

Danas smo posjetili policijsku Upravu za upravne i inspekcijske poslove.

Posjet ovoj Upravi bio je informiranje o provedbi zakona i drugih normativnih akata u nadležnosti Ministarstva, a koja se odnose na pravni status državljana RH i stranaca. Ova uprava također obavlja i nadzor nad provedbom propisa iz područja zaštite od požara i eksploziva te proizvodnje i prometa opasnih tvari sa čime se naši sunarodnjaci često susreću.

U uredu gospođe Gordane Valente, iz MUP su bili prisutni gospođa Višnja Stanić Šajatovi iz Odbora za nacionalni program za Rome, Šime Šiljeg iz Odjela državljanstva, Dražen Horvat iz Odjela za strance i azil i Slavica Vuković iz Odjela za strance i azil, a našu delegaciju su predvodili gospodin Veljko Kajtazi, saborski zastupnik, gospodin Damir Švec iz romske udruge “Ne boj se – Madara” te gospodin Nedeljko Bjelajac, pomoćnik saborskog zastupnika.

Pitanja su bila usmjerena na niz problema koji su prisutni u romskoj populaciji, a vezano uz statusna pitanja, dobivanje državljanstva, stalnog i privremenog boravka.

U iscrpnom razgovoru koji je trajao skoro dva sata, dobili smo odgovore na postavljena pitanja, a također i upute na koji način i kako pomoći romskoj populaciji u iznalaženju rješenja za ovaj njihov problem.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *