Posljednji pozdrav dragom prijatelju

Posljednji pozdrav dragom prijatelju – Veljko Kajtazi

Posjeta općini Lipovljani
19. srpnja 2012.
Posjeta općini Jasenovac
20. srpnja 2012.

ALIŠANI SAMI

1950 – 2012

Premalo je riječi i premalo vremena da se kaže sve i da na jednom mjestu skupim sve svoje emocije i sve svoje osjećaje da se oprostim od svog prijatelja i suradnika gospodina Sami Ališanija.

Dugi niz godina bio je politički aktivan u Odboru za nacionalne migracije u Republici Hrvatskoj te kao delegat u bivšoj državnoj zajednici (SFR Jugoslaviji). Tih godina u svakodnevnom radu upoznaje se s problemima romske zajednice. Dugi niz godina aktivan u Svjetsko organizaciji Roma. U tom svojstvu sudjelovao na Svjetskom kongresu Roma u Candigaru, Indija.

Sami Ališan je biran za člana Vijeća romske nacionalne manjine Grada Zagreba u prvom sazivu 2003. – 2007. kao i u trećem sazivu biranom 2011. godine.

Ališan Sami je musliman i bio je član Islamske zajednice u Hrvatskoj. Višegodišnji rad je zajednica prepoznala tako da je izabran u najviše tijelo (međlis) Islamske zajednice u Zagrebu.

Sami Ališan je bio član Stranke Demokratske Akcije Hrvatske od osnutka. Bio je kandidat SDAH i koalicije stranaka predvođenih SDP-om na izborima 2007. godine za Hrvatski sabor za XII izbornu jedinicu u kojoj sudjeluju birači 12 nacionalnih manjina.

Supruzi Amidi, sinu Fejmiju i kćeri Balči osim riječi sućuti upućujem i moje duboko poštovanje.

Nedostajt će nam Sami da svojim radom i zalaganjem i kao član Savjetodavnog odbora Roma na koji je nedavno izabran pokaže mladim Romima pravi put u životu i radu.

Hvala ti Sami.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *