Susret sa predstavnicima UNICEF-a za Hrvatsku

Susret sa predstavnicima UNICEF-a za Hrvatsku – Veljko Kajtazi

Susret sa Veleposlanikom Republike Srbije
18. listopada 2012.
Susret sa predstavnicama instituta za antropologiju
23. listopada 2012.

Dana 18.10.2012. godine održan je u Demetrovoj 15, od 14.30 do 15 sati, sastanak saborskog zastupnika za dvanaest nacionalnih manjina, g. Veljka Kajtazija sa gospođom Lorom Vidović, predstojnicom Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, te gospođom Marijom Šalinović, iz istog Ureda, koja je zadužena za socijalnu politiku.

Sastanak su zatražile predstavnice UNICEF-a, s obzirom da su željele iznijeti ideje na koji način podržati Vladu, zastupnike i lokalnu zajednicu, a vezano za poboljšanje uvjeta  školovanja i života djece.

Predstavnice UNICEF-a iznijele su na sastanku svoj prijedlog projekta, koji bi trajao dvije godine, te su iznijele svoja iskustva vezano za posjetu romskim naseljima.

Saborski zastupnik je istaknuo da su neke lokalne zajednice pomalo zaboravljene, te da bi bilo dobro ovu inicijativu provesti upravo na takvim područjima, te je kao prvu zajedničku akciju predložio održavanje jednog predavanja za sve romske žene u naselju Palanjek kod Siska.

Potipisani su planovi između Vlade RH i UNICEF-a, kojemu je cilj zaštititi djecu od nasilja, poboljšati uvjete života djece, te obuhvatiti pri tome posebno osjetljivu populaciju, djecu iz ruralnih područja, diskriminiranu zbog siromaštva i uvjeta u kojima žive, a u svim ovim kategorijama mogu se pronaći i romska djeca.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *