Obilazak Slavonskog Broda

Obilazak Slavonskog Broda – Veljko Kajtazi

Svečani koncert povodom Dana Albanije
20. studenoga 2012.
Posjeta osnovnoj školi u Slavonskom Brodu
26. studenoga 2012.

Saborski zastupnik, gospodin Veljko Kajtazi, susreo se danas u Slavonskom Brodu sa gradonačelnikom Slavonskog Broda gospodinom Mirkom Dusparom te predstavnicima Slavonsko Brodske izvršne vlasti.

Sastanak sa gradonačelnikom Slavonskog Broda, dio je planiranih aktivnosti gospodina Kajtazija, koji je ove godine obišao sve gradove i općine koje u svom sastavu imaju i znatan broj predstavnika romske nacionalne manjine zastupljene kroz predstavnike i predsjednike Vijeća romske nacionalne manjine, te kroz Vijeća romske nacionalne manjina na nivou županija.

Na ovakvim skupovima, gospodin Kajtazi pokušava skupa sa gradonačelnicima i županima iznaći najbolja rješenja za mnogobrojne probleme Roma koji žive na tim područjima, a u razgovorima uvijek učestvuju i predstavnici romskih udruga, Vijeća romske nacionalne manjine i istaknuti romski pojedinci koji svojim zapažanjima mogu doprinijeti rješenju eventualnih problema.

I ovog puta u Slavonskom Brodu održan je ovakav skup, ali je na opće iznenađenje prisutnih, romska populacija predvođena Predsjednikom i zamjenikom predsjednika VRNM Slavonski Brod napustila je ovaj skup, dok su na sastanku ostali samo predstavnici Roma koji učestvuju u praćenju i provedbi Nacionalnog programa za Rome, te Desetljeća za Rome sa područja Slavonskog Broda.

Gospodin Duspara i gospodin Kajtazi nakon toga su u srdačnom razgovoru razmijenili ideje i mogućnosti kako se romskoj populaciji može još više i bolje pomoći u radu i životu na ovim prostorima.

Nakon sastanka u uredu gradonačelnika, gospodin Veljko Kajtazi, obišao je osnovnu školu u Slavonskom Brodu koja u svom sastavu ima znatan broj polaznika romske nacionalne manjine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *