Posjet Udrugama UZOR “KALI SARA” i CPUEU u Zagrebu

Posjet Udrugama UZOR "KALI SARA" i CPUEU u Zagrebu – Veljko Kajtazi

Susret sa predstavnicima Roma iz Slavonskog Broda
13. prosinca 2012.
Obilježavanje 10. obljetnice donošenja Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina
21. prosinca 2012.

Gospodin Veljko Kajtazi, obišao je večeras protorije Udruga UZOR “Kali SARA” i Centra za provedbu integracije u EU u Zagrebu.

Udruga za promicanja obrazovanja Roma “KALI SARA” jedna je od najaktivnijih udruga čije je osnovno djelovanje obrazovanje i kultura Roma. Istovremeno gospodin Veljko Kajtazi bio je i dugogodišnji predsjednik ove udruge i njezin je počasni član.

Udruge UZOR “KALI SARA” i Cenatr za provedbu integracije u EU, nastradale su prilikom nedavnog puknuća vrelovoda u Zagrebu i na taj način ovim udrugama nanesena je neprocenjiva šteta jer je puknuće cijevi poplavilo radne prostore ove dvije udruge i uništilo preko 200 rijetkih i značajnih naslova i knjiga koje su ove udruga dugi niz godina marljivo i sa pažnjom skupljale i čuvale.

Također je ovom prilikom nanešena i velika materijalna šteta tehničkoj opremi ovih Udruga te je na taj način nepovratno izgubljeno i više od 2 TB bitnih i značajnih podataka o Romima u Zagrebu i Hrvatskoj koje su ove dvije udruge skupljale i arhivirale.

“Ova velika nezgoda, samo nam daje snage da i dalje radimo na obnovi i nabavi svega onoga što smo izgubili i što je propalo. Vjerujem u Vas i vjerujem u snagu KALI SARE i CPUEU jer su ove udruge uvijek bile svjetionici romske kulture i baštine. Zadobili smo težak udarac, ali nećemo posustati dok sve ne obnovimo i dok sve ponovo ne dovedemo u red” –  naglasio je gospodin Kajtazi prilikom posjete ovim udrugama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *