Posjet Ljetnoj edukacijskoj školi KALI SARE

Posjet Ljetnoj edukacijskoj školi KALI SARE – Veljko Kajtazi

Posjet Osiječko – baranjskoj županiji, Općina Petlovac
26. kolovoza 2013.
Posjet općini Jagodnjak
27. kolovoza 2013.

Na poziv predsjednika udruge Uzor KALI SARA Ćazima Halitija, saborski zastupnik Veljko Kajtazi na kraju posjeta Osiječko – baranjske županije obišao je učesnike ove edukacijske škole koja se održavala u Bizovačkim Toplicama.

Ovom prilikom saborski zastupnik naglasio je značaj rada ove nadaleko poznate udruge koja već deveti puta organizira Ljetnu edukacijsku školu.

“Drago mi je da sam ovdje među mladim Romima koji proučavaju jezik i kulturu Roma te slušaju predavanja o zdravstvenoj higijeni i zdravlju općenito. Posebno mi je drago da evo danas među Vama vidim i jednog od učesnika naše prve edukacijske škole, a danas predsjednika udruge KALI SARA i diplomiranog radiologa Ćazima Halitija. Znate i sami da sam dugo godina bio predsjednik ove udruge i moram priznati da mi je žao što sam je zbog funkcije saborskog zastupnika morao napustiti, ali mi je drago kada vidim da je KALI SARA nastavila putem koji smo postavili, a koji je pravi način da podignemo romski jezika na još viši nivo” naglasio je saborski zastupnik u kraćem obraćanju učesnicima Edukacijske škole.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *