Susret sa Predsjednikom Republike Hrvatske Ivom Josipovićem

Susret sa Predsjednikom Republike Hrvatske Ivom Josipovićem – Veljko Kajtazi

Posjeta Vinkovcima
22. svibnja 2014.
Kulturno zabavna večer u Gornjoj Stubici
23. svibnja 2014.

slika 2Saborski zastupnik Veljko Kajtazi, susreo se danas sa Predsjednikom RH gospodinom Ivom Josipovićem.

Ovaj susret proizašao je kao nastavak razgovora koji su započete prilikom obilježavanja Svjetskog dana Roma, a gospodina Josipovića interesirala je situacija unutar romske zajednice.

Saborski zastupnik je u razgovoru upoznao je predsjednika Republike što je to do sada učinjeno i što bi još trebalo napraviti u poboljšanju životnih i stambenih uvjeta romske populacije. Dotakli su se tema školovanja i obrazovanja te teške socijalne situacije i nezaposlenosti koja je prisutna unutar romske zajednice. Tema razgovora bili su i prijedlozi za poboljšanje Ustava RH, a u tom pravcu gospodin Kajtazi iznio je nekoliko prijedloga.

Predsjednik je podržao nastojanja saborskog zastupnika da se školovanju i obrazovanju romske populacije da još veći i snažniji značaj, te dao podršku saborskom zastupniku po ovim pitanjima.

Na kraju ovog susreta, gospodin Kajtazi, pozvao je predsjednika Josipovića da nam se ove godine pridruži na godišnjici obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na romske žrtve holokausta, 02.08. u mjestu Uštice kraj Jasenovca.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *