26-to međunarodno zasjedanje Desetljeća za Rome

26-to međunarodno zasjedanje Desetljeća za Rome – Veljko Kajtazi

Obilježavanje Dana antifašističke borbe
24. lipnja 2014.
Posjet Rijeci i Crikvenici
26. lipnja 2014.

U Crnoj Gori, se od 19. do 20.06.2014. godine održala 26. međunarodna konferencija upravljačkog odbora Desetljeća za uključivanje Roma 2005 – 2014. godine.

Na sastanku Međunarodnog upravnog odbora Desetljeća je u ime romskog civilnog društva Hrvaske sudjelovao g. Veljko Kajtazi, predsjednik Romskog Nacionalnog Vijeća.

Sastanak u Podgorici, iskorišten je za Izvještaj o izvršenim zadacima u tijeku predsjedanja Crne Gore Desetljećem za Rome. Iznijeta su najnovija događanja i informacije o situaciji romske problematike u EU, te je podnesen izvještaj o napretku država koje sudjeluju u provođenju programa Desetljeća za Rome. Također su razmijenjena iskustva i informacije o stanju romske problematike u zemljama članicama Desetljeća.

Na ovom sastanku, Crna Gora je predala predsjedanje Desetljećem za Rome Bosni i Hercegovini, sljedećoj državi koja će predsjedati Desetljećem za Rome u narednoj godini.

Sastanku u Crnoj Gori, prisustvovali su članovi Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina iz Zagreba, Predsjednik Ureda za LJPiPNM gospodin Branko Sočanac, gospođa Bahrija Sejfić i gospodin Alen Tahiri, te gospodin David Orlović, direktor Romskog Nacionalnog Vijeća iz Zagreba. U prvom dijelu konferencije, sudjelovao je i gospodin Vinko Horak.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *