Posjet Policijskoj Upravi Sisačko – moslavačke županije

Posjet Policijskoj Upravi Sisačko - moslavačke županije – Veljko Kajtazi

Uređaji za kontrolu zdravlja
16. siječnja 2015.
Prijem predstavnika Rusina u Saboru RH
27. siječnja 2015.

Saborski zastupnik Veljko Kajtazi, danas je u Policijskoj Upravi Sisačko – moslavačke županije održao radni sastanak sa predstavnicima PU gradova Siska i Kutine, te predstavnicima Roma iz Sisačko moslavačke županije.

Sastanku se odazvala velika većina predstavnika Romske zajednice iz svih većih centara u županiji predvođena svojim predstavnicima iz Vijeća RNM Sisačko – moslavačke županije, Grada Siska, Kutine, Palanjka i Gračenice te zajedno sa saborskim zastupnikom slušala izvještaj policijskih službenika o situaciji na terenu.

Djelatnici policije iznijeli su svoje primjedbe koje su uočili na terenu te skrenuli pozornost na propuste koji su se dešavali. Posebno su se pozitivno izrazili o naselju Palanjak, spomenuvši da u ovom naselju u proteklih nekoliko godina nema nikakvih problema, te istakli ovo naselje kao primjer drugim naseljima koje kontrolira ova policijska uprava.

Načelnik policijske uprave g. Marko Rašić i saborski zastupnik Veljko Kajtazi suglasili su se da treba još više pojačati napore da se zadrži sadašnje dobro stanje u radu policijskih djelatnika na terenu i romske zajednice. Također su istakli da se treba nastaviti sa provođenjem mjera iz Nacionalnog programa za Rome i Akcijskog plana za uključivanje Roma 2005-  2015.

Nakon završenog sastanka, posjetili su romsko naselje u Capraškim poljanama gdje im je dobrodošlicu poželio predsjednik VRNM Sisačko moslavačke županije gospodin Stanoje Nikolić sa suradnicima.

Informacije o ovom događaju možete pogledati i na web stranicama MUP-a: http://sisacko-moslavacka.policija.hr/MainPu.aspx?id=202812

 

Comments are closed.